Növényvédelmi előrejelzés a Nagy-Somlói borvidékre

A növényvédelmi előrejelző rendszer működtetését a Syngenta Növényvédelmi Kft, Dow AgroSciences Hungary Kft, BASF Hungária Kft, DuPont Magyarország Kft támogatja, ezért növényvédő szer ajánlatunkat a fenti cégek termékeire alapozzuk!

Növényvédelmi előrejelzés a Nagy-Somlói borvidékre

Az Affirm 095 SG a kertészeti kultúrák lepkekártevői ellen kifejlesztett új, természetes eredetű hatóanyagot tartalmazó, kiváló hatékonyságú rovarölő szer. Hatását gyomorméregként fejti ki, egyszerre két ponton gátolja az idegrendszer működését. A lárvák táplálkozása néhány órával a permetlével történt érinkezés után leáll.


Az Affirm legfontosabb előnyei:

  • Széles hatásspektrummal rendelkezik a különböző gyümölcsmolyok, sodrómolyok, aknázó molyok és bagolylepkék lárvái ellen.
  • Gyomorméregként fejti ki hatását, minden lárvastádium ellen hatékony.
  • A hatóanyag már a tojásból való kikelés pillanatában képes kifejteni hatását.
  • Hatóanyaga gyorsan bejut a levélbe, transzlaminális hatása révén hosszan tárolódik a levélszövetekben.
  • Gyors hatáskifejtése által megakadályozza a növények rágását a kijuttatás után néhány órával.
  • Egyedülálló hatásmódja, kettős hatáskifejtési pontja miatt rezisztenciatörő szerepe van.
  • Gyors felületi lebomlása által kíméli a hasznos szervezeteket.

FONTOS! Minden 5kg Affirm vásárlása után, számlamásolat ellenében a Syngenta 1db szexferomon csapda egységcsomagot bocsájt a termelő rendelkezésére. Ezzel is azt kívánjuk elősegíteni, hogy a védekezéseket a rajzásdinamikához igazítva, a lehető legoptimálisabb időpontban lehessen elvégezni.

"Mert a somlai tűzbor, vulkánon termett. A Somló mellett nincs víz. Nagy síkság közepén emelkedik és korona alakja van. Minden borok közül a somlai számomra a nincs tovább. Nos, a somlai számomra a szoláris bariton, de szimfonikus szőke hímbor, amely a legmagasabb teremtő spirituális olaját tartalmazza, éspedig boraink közül egyedülálló tisztaságban. Ezért gondolom ugyanis, hogy minden bor ugyan társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák, a somlai a magányos itala. Annyira tele van a teremtés mámorának olajával, hogy csak kellően elmélyedt, végleg elcsendesült, kiegyensúlyozott magányban szabad inni. A somlairól (az eredeti, ősi, ma már ritka, csaknem fehérarany, száraz, tüzes somlairól van szó) egyébként még azt kívánom elmondani, hogy bár minden komolyabb hegyi bor inkább a negyvenen felüli kornak felel meg, a somlai az aggastyán bora. A bölcsek bora, azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt.
…a somlai bor hieratikus maszkjában érzem magam legközelebb ahhoz a kiérett derűhöz és bölcsességhez, ahhoz az intenzív teremtő mámorhoz, amely ezt a világot megalkotta.”

Hamvas Béla, A bor filozófiája 1945