wordicon  Nevezési lap letöltése

Felhívjuk a termelők figyelmét, hogy a borverseny aranyérmes borai mentesülnek a nevezési díjak 50%-ának megfizetésétől az Országos Borversenyen, valamint a borvidéki és az országos borversenyen jól szereplő borok részvételét támogatja a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a nemzetközi rendezvényeken és borversenyeken.

 

FELHÍVÁS

A NAGY-SOMLÓI BORVIDÉK HEGYKÖZSÉGE

MEGBÍZÁSÁBÓL A TORNAI PINCÉSZET

2018. május 24-én

10 órai kezdettel

rendezi meg a borvidék boros gazdáinak

BORVERSENYÉT

Helyszín: Tornai Pincészet, Somlójenő 1248 hrsz.

Részvételi feltételek:

Mintánként 2 db 0,75 l-es palack bor és 3000 Ft nevezési díj

A palackokon kérjük feltüntetni:

a termelő nevét, a bor fajtáját, édességi kategóriáját,

évjáratát, és termőhelyét (dűlő)

A borok leadhatók:

Hegyközségi iroda Somlóvásárhely, Somlai u. 1.:

május 17-én és 18-án 8 - 16  óráig

-      

Tornai Pincészet Vinotéka, Somlójenő, 1248 hrsz.:

május 18-án, 19-én és 20-án 10 - 18  óráig

.

A nevezési lap a www.somloiborvidek.hu weboldalról letölthető.

A határidő után érkezett borok a versenyen nem vehetnek részt.

További információk: Tokolics Attiláné Ibolya 06 30 436 7072

Tornai Tamás

 

főszervező

 

"Mert a somlai tűzbor, vulkánon termett. A Somló mellett nincs víz. Nagy síkság közepén emelkedik és korona alakja van. Minden borok közül a somlai számomra a nincs tovább. Nos, a somlai számomra a szoláris bariton, de szimfonikus szőke hímbor, amely a legmagasabb teremtő spirituális olaját tartalmazza, éspedig boraink közül egyedülálló tisztaságban. Ezért gondolom ugyanis, hogy minden bor ugyan társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák, a somlai a magányos itala. Annyira tele van a teremtés mámorának olajával, hogy csak kellően elmélyedt, végleg elcsendesült, kiegyensúlyozott magányban szabad inni. A somlairól (az eredeti, ősi, ma már ritka, csaknem fehérarany, száraz, tüzes somlairól van szó) egyébként még azt kívánom elmondani, hogy bár minden komolyabb hegyi bor inkább a negyvenen felüli kornak felel meg, a somlai az aggastyán bora. A bölcsek bora, azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt.
…a somlai bor hieratikus maszkjában érzem magam legközelebb ahhoz a kiérett derűhöz és bölcsességhez, ahhoz az intenzív teremtő mámorhoz, amely ezt a világot megalkotta.”

Hamvas Béla, A bor filozófiája 1945