2014-től az országban egyedülálló szőlő-előrejelző rendszert építettünk ki, mely immár mind a 22 borvidék számára szolgáltatja a növényvédelmi javaslatokat.

Miért jó ez Önnek?

- helyi, hiteles adatokhoz juthat (hőmérséklet, csapadék, páratartalom, levélnedvesség, szélerősség) az ültetvénye közvetlen közeléből

a szőlő négy fő gombabetegségére előrejelző szoftver jelzi a fertőzésveszély mértékét

- a hőösszeg számítás lehetőséget nyújt a szőlőmoly rajzásának pontos jelzésére

- szöveges előrejelzéseket is talál, melyekben szakemberek összesítik az információkat

- konkrét, az adott helyzethez illeszkedő növényvédelmi javaslatokat olvashat

- videos feltöltések segítik a még mélyebb tájékozódást, melyet fejlesztőmérnök kollégák készítenek

- időjárás előrejelzést is nyújt a rendszer, mely rendkívül hatékonyan beilleszthető akár a napi munkák elvégzésének tervezésében is

Hogyan tudja az előrejelző rendszert használni?

Egyszerű regisztráció szükséges az alábbi weboldalon, és innentől a rendszert bárki, bármikor elérheti. A regisztráció és a weboldal használata ingyenes.

 

www.szoloelorejelzes.basf.hu

 

Remélem, felkeltette a figyelmét ez a lehetőség, melyet kifejezetten a szőlőtermesztők számára hoztunk létre azért, hogy munkájukban támogatást nyújtson. Amennyiben kérdése merül fel, kérem, hívjon a 06 70 383 3856-os telefonszámon.

 

Üdvözlettel:

Dr. Mikóczy Nárcisz

regionális szőlészeti szaktanácsadó

 

Ízelítő az oldalról:

"Mert a somlai tűzbor, vulkánon termett. A Somló mellett nincs víz. Nagy síkság közepén emelkedik és korona alakja van. Minden borok közül a somlai számomra a nincs tovább. Nos, a somlai számomra a szoláris bariton, de szimfonikus szőke hímbor, amely a legmagasabb teremtő spirituális olaját tartalmazza, éspedig boraink közül egyedülálló tisztaságban. Ezért gondolom ugyanis, hogy minden bor ugyan társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák, a somlai a magányos itala. Annyira tele van a teremtés mámorának olajával, hogy csak kellően elmélyedt, végleg elcsendesült, kiegyensúlyozott magányban szabad inni. A somlairól (az eredeti, ősi, ma már ritka, csaknem fehérarany, száraz, tüzes somlairól van szó) egyébként még azt kívánom elmondani, hogy bár minden komolyabb hegyi bor inkább a negyvenen felüli kornak felel meg, a somlai az aggastyán bora. A bölcsek bora, azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt.
…a somlai bor hieratikus maszkjában érzem magam legközelebb ahhoz a kiérett derűhöz és bölcsességhez, ahhoz az intenzív teremtő mámorhoz, amely ezt a világot megalkotta.”

Hamvas Béla, A bor filozófiája 1945